Dura Vermeer

“Een zichtbare, ambitieuze en toekomstgerichte locatie. Daar worden we als bedrijf beter van.”
 
Job Dura – CEO Dura Vermeer Groep
 
“We hebben Cornerstone ontwikkeld en gebouwd, maar we zijn niet de eigenaar. We zijn een tevreden huurder.” Een ontspannen glimlach siert de ondernemer Job Dura, CEO van Dura Vermeer Groep. Het gesprek vindt plaats in Cornerstone, waar Dura Vermeer in 2013 zijn hoofdkantoor heeft gevestigd. Het markante kantoorgebouw Cornerstone staat aan het Airportplein, centraal in Business Park Rotterdam The Hague Airport en direct tegenover de terminal.
 
De inrichting bij Dura Vermeer is ingetogen en zakelijk, daardoor valt het bijzondere uitzicht op de luchthaven extra op. “Natuurlijk, het contact met die vliegtuigen, het blijft altijd een bijzonder gezicht. En de bijzondere dynamiek is aantrekkelijk. Maar toch was dat niet de hoofdreden om hiernaartoe te komen. Met name de bereikbaarheid en hoogwaardige uitstraling waren voor ons doorslaggevend.” Bereikbaarheid is belangrijk voor de veelal hoogopgeleide, ambitieuze medewerkers van Dura Vermeer. De ligging aan de A13 gaf de doorslag.
 
“Al sinds 2004 zijn we met deze locatie bezig. We zochten aan de Rotterdamse noordrand, aan de A20/A13, een plek om onze kantoren uit Zoetermeer en Rotterdam centrum samen te voegen. Veel opties vielen af, die pasten niet helemaal bij onze wensen. Vooral de mindere uitstraling van diverse plekken was een probleem. Uiteindelijk werden we gegrepen door de mogelijkheden en de ambities van Business Park Rotterdam The Hague Airport.”
 
De ambities van toen waren van een andere economie, een andere wereld. Dat bevestigt Job Dura: “Natuurlijk, er is sindsdien een en ander veranderd in de wereld, dus de uitvoering van de plannen is anders van tempo en karakter. Maar wat blijft is het vertrouwen in een gedegen masterplan met volop investeringen in de kwaliteit van de buitenruimte, infrastructuur en groen. Inmiddels is dat voor iedereen duidelijk zichtbaar; het businesspark en het Airportplein krijgen vorm. Er blijft veel vertrouwen in de toekomstige groei en uitbreidingen, zowel in faciliteiten, functies als nog betere bereikbaarheid.”
 
De betere bereikbaarheid, zit dat dan in beter openbaar vervoer? “Niet direct, de aansluitingen op de A13 en op termijn de A13/A16 met nieuwe Doenkade zouden deze plek verder versterken. Beter openbaar vervoer zou altijd kunnen, maar bus 33 gaat elke 10 minuten naar RandstadRail-halte Meijersplein en Rotterdam Centraal.”
 
“We merken echt de positieve effecten van dit gebouw. Onze ambities zijn voor de buitenwereld zichtbaar. Ons merk straalt prachtig op de gevel, en al vanaf Delft zijn we zichtbaar”, benadrukt Dura met enige trots. “Van hieruit denken we na over de toekomst, onze onderneming, onze ambities en hoe we die met elkaar kunnen matchen. Onze opdrachtgevers en medewerkers voelen zich hier thuis, werken prettig, vol vertrouwen. Daarmee betaalt de keuze voor deze locatie zich meer dan terug.”
 
Voor de toekomst zijn er natuurlijk wensen. ‘Verwachtingen’ is misschien een betere verwoording. Dura licht toe: “Er zullen zich nog meer bedrijven gaan vestigen in Business Park Rotterdam The Hague Airport. De voorzieningen passen zich hierop aan. Zo zullen we met onze medewerkers hier nog meer comfort gaan ervaren. De komst van Brasserie Waalhaven is één van de mooie toevoegingen, alhoewel dat lopend vanaf Cornerstone nét iets te ver is. Heel fijn dus dat Worldhotel Wings, schuin tegenover ons, onlangs is geopend. Nóg een leuke horecaplek hier in de buurt, voor een snel broodje, dat zou helemaal mooi zijn.” Er zijn al plannen om dit op het Airportplein, voor de deur van Cornerstone, te realiseren. “Kijk, mijn vertrouwen in de toekomst van deze locatie is gewoon helemaal terecht!”