Spare Cargo

“Hier weten we elkaar te vinden; de Rotterdamse methode.”
 
Arthur Scholte – eigenaar
 
“In Business Park Rotterdam The Hague Airport checken we alle denkbare vracht in, voor bestemmingen over de gehele wereld. Alle douanefaciliteiten en zelfs de benodigde explosievenchecks door speurhonden gebeuren hier. De belangrijkste cargo-airlines zorgen vervolgens vanaf Rotterdam met eigen, veilig en gezekerd transport voor de verbinding met bijvoorbeeld Schiphol, Düsseldorf en Luxemburg. Deze wegtransporten hebben al een ‘vluchtnummer’, zodat Rotterdam optimaal is aangesloten op het internationale luchtvrachtnetwerk.”
 
Arthur Scholte, eigenaar van Spare Cargo, loopt al wat langer mee op de luchthaven. “Ruim dertig jaar in het vak, altijd op de luchthaven of er net naast. Dus ik heb hier al veel meegemaakt en meegedacht, zelf ook veel plannen gemaakt. Altijd op zoek naar een slimmere opzet van luchtvracht, voor mezelf en voor collega´s.” Als bestuurslid van de Rotterdamse Cargovereniging is Scholte nauw betrokken geweest bij de ontwikkelingen die hebben geleid tot het huidige Freight Center, aan de oostzijde van het businesspark. En nu, twee jaar na de opening, kan hij er vol vuur over vertellen. “Ik zat al op het terrein, ooit ben ik gestart in de terminal. In de loop der jaren heb ik altijd gezocht naar uitbreiding en samenwerking, voor mij toch de kern van het ondernemen. En met zijn allen hebben we hier nu zo´n optimale situatie gecreëerd. Zendingen van ons en verschillende collega’s worden door Menzies, de vrachtafhandelaar, per luchtvaartmaatschappij en per luchthaven binnen dit gebouw verzameld. We leveren gewoon door een tussendeur aan, zonder kwetsbaar en kostbaar transport buitenlangs.”
 
“Ik kijk naar de voordelen, de tijdwinst, de korte lijnen en het plezier waarmee we hier nu werken”, vervolgt Scholte. “De optimale logistiek en de samenwerking binnen dit gebouw besparen mij sowieso kosten. En dat plezier is sinds kort écht helemaal compleet. Brasserie Waalhaven is een uitkomst. Tijdens de lunch lopen we daar nu gewoon met een klant heen.”
 
Korte lijnen zijn volgens Scholte een belangrijk voordeel van Business Park Rotterdam The Hague Airport ten opzichte van andere luchthavens. “Hier weten we elkaar te vinden; de Rotterdamse methode. Hier bellen ondernemers en betrokken partijen elkaar, lopen we even binnen, lossen we problemen met elkaar op. Dat heb ik liever dan dat we elkaar brieven en e-mails sturen die de problemen alleen maar vergroten. En tot slot een laatste voordeel: in Rotterdam zijn we elke avond leeg. Vandaag binnen, is vandaag afleveren. Hoe groot we ook worden, dat blijven we doen!”