Worldhotel Wings

“De multifunctionaliteit van het hotel maken we nu al waar: dat belooft veel voor de toekomst.”
 
Berry Gerretsen – directeur
 
Sinds maart 2015 worden gasten in Worldhotel Wings ontvangen dat inmiddels helemaal af is. Directeur Berry Gerretsen: “We hebben kunnen constateren dat de mogelijkheden van ons hotel inderdaad aanslaan. Zo heeft het eerste privétoestel al in onze eigen hotelhangar gestaan. En ook de bezetting van de kamers is boven verwachting.”
 
De combinatie van functies op deze dynamische plek werkt echt. De mogelijkheden die wij kunnen bieden zijn groot en gasten herkennen dat gelijk. Het hotel werkt als een ideeënmachine: onze gasten worden op ideeën gebracht.” Tijdens de rondleiding opent Gerretsen, met terechte trots, her en der deuren van ruimtes voor en achter de schermen. Uit alles blijkt dat het ontwerp van het gehele hotel goed doordacht is. Gerretsen: “In onze visie heeft elke luchthaven ter wereld een hotel vlak bij de terminal. En op Rotterdam The Hague Airport vullen wij dat nu in, maar dan wel op eigen wijze. Het is mooi om te zien hoe de dynamiek van een luchthaven en van een hotel elkaar aanvullen, elkaar versterken. Wij kennen overigens nergens ter wereld een hotel dat zo op de grens staat van landside en airside. Een grens die natuurlijk zeer zorgvuldig bewaakt moet worden door de luchthaven, marechaussee en douane. Dankzij de korte lijnen en de goede communicatie gebeurt dat op soepele wijze.”
 
Sinds januari 2014 is Gerretsen actief op Rotterdam The Hague Airport: “Hiervoor heb ik gewerkt bij het Van der Valk concern. En de laatste jaren was ik general manager bij het prachtige
Kruisherenhotel in Maastricht. Van hieruit neem ik veel ervaring mee naar Rotterdam. Een stad die ik overigens goed ken, aangezien ik geboren ben in Vlaardingen en gewoond heb in Delft. Dus ik voel me hier uitermate thuis en ben ook vertrouwd met de Rotterdamse manier van zakendoen.” Dat er in het Worldhotel Wings veel ondernemers zullen komen, staat voor Gerretsen wel vast. “Onze locatie, tussen Rotterdam en Den Haag, aan de A13 met 480 eigen overdekte parkeerplaatsen maakt ons uniek voor ontmoetingen, maar juist ook voor het zakendoen zelf. Dus we maken ons natuurlijk op voor vergaderingen en congressen. Maar meer nog zijn we een thuisbasis voor ondernemers uit de regio. We hebben zelfs een aantal kantoorruimtes ingericht die zó betrokken kunnen worden. Dan kunnen we écht een gastvrij servicepakket op maat maken.”
 
“Aan het plein naast de terminal voelen we ons het middelpunt van Business Park Rotterdam The Hague Airport. Wij vormen een ontmoetingsplek, centraal gelegen tussen oost en west, direct aan het platform.” Ook figuurlijk is het hotel als middelpunt opgezet. Door de opzet en de integratie van alle functies biedt het aan ondernemers gevestigd in het businesspark, maar ook van daarbuiten, een brede range aan faciliteiten die het ondernemen slimmer, leuker, makkelijker en creatiever maken. Gerretsen: “Het out-of-the-box denken staat bij iedereen in het hotel voorop. Het zet ook gasten aan het denken: hoe kan ik al die bijzondere mogelijkheden inzetten voor mijn bedrijf? We zijn benieuwd naar alle creatieve voorstellen en bijzondere ideeën. Wij zijn er klaar voor om ze te realiseren.”